Boekhoudkundige tips en adviezen van John

John vindt het belangrijk dat u een boekhouding heeft die tiptop in orde is. Om deze reden heeft hij deze website in het leven geroepen en zet hij zich dagelijks in om er voor te zorgen dat uw administratie op orde is. U kunt er verzekerd van zijn dat John deze tips ook zelf in het dagelijkse leven gebruikt om zijn boekhouding in orde te houden. Hier beneden vindt u de beste tips en adviezen voor een efficiënte boekhouding c.q. Administratie anno 2018. 

Werk alles regelmatig bij

John begrijpt als geen ander dat het doen van de boekhouding iets is dat regelmatig bijgehouden moet worden. Wanneer je bijvoorbeeld slechts twee keer per jaar te werk gaat, wordt het al snel onduidelijk en worden er wellicht gegevens door elkaar gehaald. Hierdoor bestaat de kans dat u er langer over doet dan eigenlijk nodig is en zeg nu zelf, daar heeft niemand zin in, behalve John dan. Wilt u dus graag uw boekhouding zo efficiënt mogelijk inrichten, zorg en dan voor dat u dit minimaal elke maand even doet.

Zorg voor een duidelijke scheiding tussen uw werk en privé

Het is belangrijk dat u zorgt voor duidelijk onderscheid tussen de financiën van uw organisatie en van u privé. Gebeurt dit niet, dan is er een grote kans dat de gegevens met elkaar in de war raken. Hierdoor krijgt u dus een ongeldige administratie en moet u wellicht een deel van de boekhouding opnieuw doen om ervoor te zorgen dat alles klopt. Voorkom dit dus en houd alles netjes gescheiden.

Doe uw boekhouding online

Deze laatste administratie en boekhouding anno 2018 tip spreekt eigenlijk wel voor zich. Er zijn nog steeds veel mensen die hun boekhouding niet online bijhouden, wat natuurlijk bijna niet meer denkbaar is tegenwoordig. John doet dit zelf ook en raadt dan ook aan iedereen aan: doe uw boekhouding online!

Bekijk ook..